30 september, 2023
Företagskort företagsupphandlat kreditkort

Fördelar med ett företagskort

Ett företagskort är ett kontokort som du använder för företagets räkning. Det kan vara ett företagsupphandlat kreditkort, ett betalkort där du betalar mot en månatlig faktura, eller helt enkelt ett bankkort där pengarna dras direkt mot företagets konto. Många företag låter istället sina anställda använda privata kort, och ersätter de anställda i efterhand mot kvittoutlägg. Detta är dock ingen bra lösning – vi går igenom våra bästa argument för att använda företagskort i företaget.

Företagskort skiljer på företagets och dina utlägg

Det här är ett råd som kanske framför allt är tillämpligt för dig som är egenföretagare – använd ett företagskort för att skilja på dina egna pengar och firmans! Det är så tröstlöst att varje månad sitta och sortera kvitton och hålla koll på om det där bensinutlägget eller det där inköpet på bokhandeln ska in i firmans bokföring eller ej. Ett företagskort löser det problemet enkelt åt dig!

Kreditkort get en säkerhet

Om företaget har personal som är ute på resor så kan man inte begära av de anställda att de ska ha pengar som täcker ”när skiten träffar fläkten-utgifter”. Personalen kommmer fram till resemålet men någonting har hänt med hotellbokningen, så det inte finns lediga rum? Hyrbilen blir stulen och en dyr självrisk ska betalas? Flygresan måste panikändras av någon anledning och det finns bara dyra förstaklassbiljetter? Ett företagsupphandlat kreditkort kan ha en mycket högre kreditmöjlighet än ett privatkort.

Korten kan ge rabatter och bonusar

Det finns många kreditkort som ger bonusar eller rabatter på exempelvis drivmedel eller flygresor. Givetvis ska företaget utnyttja detta till max. Någon procents återbäring på allt som företagets anställda tar på korten under ett år kan ge en hel del ”gratis” flygresor för företaget till slut.

Lounger och hotelluppgraderingar

Med många förtagskort följer det med möjligheten för din personal att gå in i olika lounger på flygplatserna runt om i världen. Med andra kort kommer det möjligheten till uppgraderingar på hotell. Har du mycket personal som ofta är borta från kontoret, så kan det vara bra att ”lyxa till” deras tillvaro. De kan jobba i loungen på flygplatsen, och kan få möjligheten att trycka någon timme på hotellrummet också. När du förbättrar deras möjlighet att jobba lite effektivare på resan, så kan kreditkortet som möjliggör detta betala sig flera gånger om.