19 juni, 2024
Veckans vinnare - bloggtoppen vecka 8

Bloggtoppen vecka 8 – 2019

Veckan började med skandalen i Swedbank, där det verkar som att halva Finanstwitter köpt aktier för att ”Direktavkastningen är så hög” och andra halvan sålt aktier enligt ”fånga aldrig fallande knivar”. Mot slutet av veckan lugnade det ner sig, och vi kunde läsa några andra läsvärda blogginlägg. Spara och Placera har gått igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockat fram veckans godbitar.

Warren Buffett

Det hör inte till vanligheterna att vi länkar till något som inte är svenska ekonomibloggar. Men en gång om året gör vi ett undantag – Warren Buffetts årliga brev till aktieägarna. Världens bästa aktieinvesterare presenterar världens bästa bolag – något som ”utdelningsjägaren” aldrig skulle investera i. Berkshire Hathaway har nämligen aldrig gjort en utdelning! Läs speciellt stycket om detta, samt stycket om guldets utveckling genom åren. Riktiga ögonöppnare!

Shareholder Letters – Berkshire Hathaway Inc

Om att se om sitt hus

Sparo Sverige är en gammal bekantskap, som har varit med i den här bloggen många gånger tidigare. Denna gång bloggar han, med hjälp av ett varnande exempel, om vikten att se om sitt hus. I tid! Texten är läsvärd och tänkvärd, men de riktigt intressanta punkterna kommer fram i kommentarerna, så koka en kopp kaffe och ta och läs varenda stavelse.

.http://sparosverige.blogspot.com/2019/02/slut-pa-kontot.html

Oscar Properties

Aktiepappa är en ny bekantskap för den här bloggen. Farsan ställer frågan om Oscar Properties klarar 2019. Behöver man ställa den frågan? När det mesta är lånefinansierat, så går det bra tills det inte går bra längre (hint: Läs Warren Buffetts text om detta). Vi har själva tidigare konstaterat att konkurserna ökar inom byggbranschen. Aktieägare i OP skulle vi inte vilja vara.

.https://tradevenue.se/Aktiepappa/konkurs-under-2019

 

Är det din blogg vi tipsat om? Vill du få din blogg länkad under tipset i stället för en textlänk? Vill du få både mer besökare och bättre SEO-värde? Läs då mer under Länkar!