4 december, 2023
Veckans vinnare

Bloggtoppen vecka 49

Varje vecka går Spara och Placera igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockar fram veckans godbitar. Denna vecka går vi i dysterkvistarnas fotspår

Dysterkvist 1

Phantas bloggar ungefär en gång i månaden, men när han bloggar så är det alltid läsvärt! Denna vecka ställer han frågan om inte daytradande påminner en del om spelberoende. Vi kan inte annat än att hålla med.

.http://phantasaktieblogg.blogspot.com/2018/12/

Dysterkvist 2

Per Penning skriver en text om hur få personer som faktiskt kan hosta upp en relativt modest summa om något oförutsett händer. Det är faktiskt en lite skrämmande läsning, att folk inte ens har ett sparande för panikartade utgifter.

.https://tradevenue.se/PerPenning/fattigrik

Dysterkvist 3

Sparo Sverige kommer med en lösning på Per Pennings problem. Men, han sätter fingret på den springande punkten – Sveriges politiker vill inte ha självständiga, tänkande individer i Sverige. De vill ha röstboskap. Speciellt tydligt är detta kring våglängden runt 700 nanometer i det politiska färgspektrumet.

.http://sparosverige.blogspot.com/2018/12/privatekonomi-pa-gymnasiet.html

Dysterkvist 4

Fondanalys.se avslutar så dysterkvistkavalkaden genom att ge svart på vitt – Konkurserna ökar i Sverige, och enligt bloggen sker företagskonkurserna främst i små till medelstora företag, där bland annat byggbranschen sticker ut.

Fondanalys.se om konkurserna