19 juni, 2024
Veckans vinnare - bloggtoppen vecka 8

Bloggtoppen vecka 48

Varje vecka går Spara och Placera igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockar fram veckans godbitar. Vi blandar högt och lågt, långt och kort, bra och dåligt – alltid med glimten i ögat!

Miljoner

Veckans stora snackis på Twitter och i kvällspressen är hur Isabella Löwengrips ex har försnillat/spekulerat bort en väldigt massa pengar. I bloggvärlden är det däremot nästan knäpptyst kring detta. Miljonär innan 30 gör dock ett försök till en sammanställning och kommentar kring spektaklet

.https://tradevenue.se/miljonarinnan30/de-tråkiga-knäckebrödsmiljonärerna-som-förlorar-sin-själ

Mer Miljoner

Att hamna högst upp på listan två gånger samma vecka hör inte till vanligheterna, men Miljonär innan 30 lyckas med konststycket med en mycket trevlig intervju av Twitterprofilen Sparkjolen, dvs Elin Agorelius från Ung Privatekonomi. Läsning anbefalles!

.https://tradevenue.se/miljonarinnan30/fredagsintervju-med-elin-agorelius-från-ung-privatekonomi

Mest Marijuana

Thailand gör en 180-graderssväng och går mer eller mindre från dödsstraff för jazztobak till legalisering av detsamma (well, nu tog jag i lite, men ”du kan inte ana vad som hände sedan”). Ihållande Investeringar rapporterar live från någon Opiumhåla i Hong Kong. Inbillar jag mig – vem bryr sig om faktakontroll? Vad jag däremot vet är att cannabisaktier är en mycket intressant investering, som bör vara på några procent av ens portfölj.

Ihållande Investeringar om cannabisaktier.

Samhällsbyggnadsbolaget avbryter (samhälls)kontraktet

Petrusko beskriver turerna kring hur Samhällsbyggnadsbolaget ger aktieägarna av preferensaktierna ett erbjudande de ”inte kan säga nej till”. På bästa Gudfader-sätt. Men egentligen är det inte så konstigt, bolag som drivs av fd topppolitiker inom Socialdemokraterna ska man hålla sig på replängds avstånd ifrån. En peng i din plånbok anser ju en sosse vara en peng han ännu inte kunnat ta över. Att det vidare står på Ikija Baltjans wikipediasida att han är storägare i Eniro visar ju på ett kroniskt dåligt omdöme.

.http://petrusko.blogspot.com/2018/11/sbb-preferens-byte-mot-d-aktie.html

Avslutningsvis, män vs kvinnor

Fru Efficient Badass, en person du ska lita på för att hon säger åt dig att du ska göra det, bekriver målande hur det går till när hennes karlslok ska shoppa.

.http://efficientbadass.blogspot.com/2018/12/nar-mannen-skulle-handla.html

 

Är det din blogg vi tipsat om? Vill du få din blogg länkad under tipset i stället för en textlänk? Vill du få både mer besökare och bättre SEO-värde? Läs då mer under Länkar!