4 december, 2023
Veckans vinnare

Bloggtoppen vecka 50

Varje vecka går Spara och Placera igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockar fram veckans godbitar. Vi blandar högt och lågt, långt och kort, bra och dåligt – alltid med glimten i ögat!

Veckans premiär

I veckan skrevs det mycket inom blogosfären om Johnson & Johnsons babypulver och asbest. Pluggar och Sparar, en student som skriver om sparande och ekonomi, skrev sin bloggs premiärinlägg om ämnet.  Sådant ska uppmuntras. Läsvärt var det också. Enjoy!

.https://pluggarochsparar.blogspot.com/2018/12/johnson-babypulver.html

Veckans vallgrav

Det finns hyllkilometer skrivet om vad som ger företag långsiktiga konkurrensfördelar. Framtidsinvesteringen går igenom inträdesbarriärer av olika slag i ett mycket intressant inlägg

.http://framtidsinvesteringen.blogspot.com/2018/12/moat-sa-tanker-jag-hur-tanker-du.html

Veckans förbjudna ord

Ska du göra reklam så måste du väga dina ord på guldvåg. Dinbudget.se går igenom hur konsumentverket säger stopp för ”Låt bankerna tävla om dig” eller att låneförmedlarna ”förhandlar fram bästa räntan”. Nej nej, så kan vi inte ha det. Däremot får bankerna göra reklam med ”Ränta från 2.5%”, trots att du nog måste heta Kamprad i efternamn för att ha chans till en sådan ränta, om ens då.

Veckans varning

ISK är en bra ägandeform. Men bara i en uppåtgående marknad. Och bara om räntan är låg. Och bara om inte politikerna inte lägger sina klåfingriga fingrar emellan. I en nedåtgående marknad med högre ränta kan ägandeformen helt plötsligt bli en dyr sådan. Kronan Till Miljonen går igenon problematiken bra.

.https://www.kronantillmiljonen.se/tankar-kring-portfoljen/isk-kf-kan-bli-forodande/

 

 

Är det din blogg vi tipsat om? Vill du få din blogg länkad under tipset i stället för en textlänk? Vill du få både mer besökare och bättre SEO-värde? Läs då mer under Länkar!