19 juni, 2024
Veckans vinnare

Bloggtoppen vecka 47

Varje vecka går Spara och Placera igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockar fram veckans godbitar. Denna vecka fokuserar vi på ett enda ämne – den nya finansieringen av Public Service, via skattsedeln!

Spara och Slösa, förlåt Spara och Placera, tycker det är konstigt att inte alla ”en sparad krona”-bloggare räknat ut på öret vad de kommer vinna eller förlora på en nya skatten. Här kommer i alla fall en Triss i Tankar, som alla sätter pilen mitt i prick på problemet skatte- och tvångsfinansiering av SVT och SR.

Cornucopia Konstaterar

Lars Wilderäng, kanske mer känd som Cornucopia, ställer frågan om inte skattefinansieringen egentligen är början på slutet för SR och SVT. Slutsatsen är: ”Den som backar in i framtiden, genom att styra resan via backspegeln, brukar ofta få ett plötsligt och spännande slut på färden. Så också SVT och SR. Allt som krävs framöver är ett riksdagsbeslut. Och det kommer tids nog, nu när även de unga tvingas betala för detta”. Vi kunde inte sagt det bättre själva

Cornucopia om skattefinansieringen.

Fondanalys Filosoferar

Bloggen Fondanalys.se skriver insiktsfullt smular sönder argumenten hur den statliga kolossen behövs för totalförsvaret – kvar blir kärnverksamheten i form av nyheter, kultur och diskussioner från Riksdagen. Om en verksamhet får statsbidrag, så skall det sändas i tv (gratis), är slutsatsen. Could not agree more!

Fondanalys.se om skattefinansieringen.

Henrik Hävdar

Henrik Jönsson presterar inte mindre än två videos denna veckan. Den ena länkar faktiskt Fondanalys.se till i sin bloggpost ovan, så den ska vi inte posta dubbelt. Den andra – Opinion mot Opinion Live – ses nedan. Notera speciellt det Miljöpartiska cirkelresonemanget de Luxe i början av videon, det lär gå till historien.

Vad tycker du, har vi rätt i vårt urval? Har vi missat något? Tipsa oss gärna via kontaktformuläret.

Är det din blogg vi tipsat om? Vill du få din blogg länkad under tipset i stället för en textlänk? Vill du få både mer besökare och bättre SEO-värde? Läs då mer under Länkar!