3 december, 2023
Fyrverkeri Bloggtoppen Nyårsspecial

Bloggtoppen Nyårsspecial

Varje vecka går Spara och Placera igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockar fram veckans godbitar. Vi blandar högt och lågt, långt och kort, bra och dåligt – alltid med glimten i ögat!

Statligt eller Privat?

Lars Wilderäng, kanske mer känd som Cornucopia, ställer frågan om det är bäst att vara offentligt eller privat anställd när lågkonjunkturen kommer. Poängen blir att anställningstryggheten inom den offentliga sektorn är beroende av politiska beslut. Det är således inte konjunkturcykliskt, utan politikcykliskt. Inte de generellt nio år långa konjunkturcyklerna, utan fyra år långa valcykler.

Cornucopia om offentlig/privat anställning

Jul även i Lund

”Snön var både efterlängtad och välkommen när den nådde Lund i morse. Jag började dagen med en varm kopp kaffe och kände julandan falla på mig. Tanke blev till handling och jag halkade åter ut på Lunds cykelvägar och körde mot färdriktning och rött ljus, som sig bör i bildningens hufvudstad”.

Så inleder Lundaluppen sitt julevangelium, och vi skulle ljuga rejält om vi inte erkände att han inspirerade oss mycket när vi skrev vår text om de tre personlighetstyperna på Finanstwitter.

.http://lundaluppen.blogspot.com/2018/12/jul-i-lund.html

Årets rekordrubrik

Långsiktig Investering sätter nog rekord i lång rubrik. ”Vad du bör se upp med i samband med att du synar blivande portföljkandidater”. Den är väl värd en genomläsning, speciellt i en björnmarknad där inte allt går bra för att börsen som sådan går upp.

.https://langsiktiginvestering.se/2018/12/vad-du-bor-se-upp-med-i-samband-med-att-du-synar-blivande-portfoljkandidater.html

Monopol är aldrig bra

Frihet via utdelning tiltar med rätta på fjärrvärmen och det kommunala monopolet kring detta. Rubriken är ”Fjärrvärme ruinerar mig” och även om det kanske är en liten överdrift så är det ändå mycket tänkvärt. Många använder slentianmässigt fjärrvärmen utan att räkna på alternativen.

.https://frihetviautdelning.blogspot.com/2018/12/fjarrvarme-ruinerar-mig.html

 

 

Är det din blogg vi tipsat om? Vill du få din blogg länkad under tipset i stället för en textlänk? Vill du få både mer besökare och bättre SEO-värde? Läs då mer under Länkar!

2 tankar på “Bloggtoppen Nyårsspecial

Kommentarer är stängda.