16 juli, 2024
Tre personlighetstyper på Finanstwitter

Tre personlighetstyper på Finanstwitter

Se det som en triangel. Du kan röra dig längs sidorna, och på så sätt välja mellan två av tre egenskaper. Den tredje egenskapen är dock onåbar… exempelvis ”när du väljer fru/flickvän” så är egenskaperna som står skrivna vid triangelns spetsar ”Snygg”, ”Smart” och ”Inte Galen”. Det sägs vara omöjligt att hitta en kvinna som uppfyller alla tre kriterierna. I dag tittar vi på de olika triangelspetsarna bland personlighetstyperna på Finanstwitter!

Kronspararen

En sparad krona är en sparad förmögenhet! Kronspararen unnar sig ingenting i livet, för hen har upptäckt ränta-på-ränta. Att köpa färdiggjord ärtsoppa för 8 kronor går inte, när man kan göra egen för mindre än 2 kr. De där sex kronorna sparade blir ju faktiskt nästan en miljon med ränta på ränta om hen bara lever tillräckligt länge.

Tips från coachen: Är man medlem i Viking Lines reseklubb kan man faktiskt boka resa från Stockholm till Borlänge (exempelvis) helt gratis, nämligen buss från Stockholm till Kappelskär, tur/retur Mariehamn/Åland med Rosella, och sedan buss vidare till Borlänge. Restid 10 timmar kanske. Men tänk på hur många kronor du sparar!

Alla dessa sparade kronor stoppas glatt in i aktiemarknaden. ”Konstigt nog” blir det knäpptyst från denna grupp när det rasar på börsen. Då var det inte lika kul längre.

Utdelaren

Utdelaren jagar utdelning. Skit samma vad det är för bolag hen investerar i – så länge direktutdelningen är stor. Barnarbete vid Urangruvan i Ulan Bator? Sweet, 5% direktutdelning! Helst vill hen hitta företag som spridit sina utdelningar över hela året. Att investera i judiska och muslimska bolag känns egentligen lite läskigt, men vad gör man inte för att kunna få utdelning även på lördagar och söndagar? Om bara inte bankerna bråkade så mycket…

Utdelaren ser ett börsras som ett gyllene köpläge. Direktavkastningen blev ju genast mycket bättre nu, när aktien blev billigare. Utdelaren börjar genast jämföra blankolån för att köpa mera i väntan på nästa lön. Att fokusera på totalavkastning är för utdelaren oviktigt, utdelningarna betyder allt.

Grafgurun

Vad var det jag sa! En omvänd Cadillac-formation med dubbla stöd som bryts vid fullmåne betyder att … zznark…

Grafgurun säljer alltid på toppen, och köper alltid på botten. Hen överavkastar börsen med tjogtals procentenheter varje år. Ingen aktie är för liten, för nischad eller för sönderanalyserad för att inte grafgurun ska hitta värdet i det inga andra ser. Fundamenta är för amatörer, Teknisk Analys är större än Gud.

Finanstwitter-triangelns tyngdpunkt

Lagom är faktiskt bäst. Det bör gå att kunna förflytta sig inte bara längs sidorna kring denna tänkta triangel hos Finanstwitter, utan även in på själva arean av triangeln. Försök närma dig den matematiska tyngdpunkten. Det mår vi alla bättre av!

 

2 tankar på “Tre personlighetstyper på Finanstwitter

Kommentarer är stängda.