4 december, 2023
kreditkort i en plånbok

De bästa kreditkorten för resor efter Covid 19-pandemin

Under 2020:s första hälft sattes flygbranschen på en oväntad paus i samband med att internationella resor blockerades av restriktioner, reseförbud och stängda gränser. Föga förvånande blev resultatet att de flesta flyg- och resebolagen nu har tvingats ner på knä.

Det råder stor ovisshet om när internationella resor kommer kunna påbörjas igen, fast i och med att massvaccinering inletts och konceptet corona-pass har kommit på tal, kan vi förvänta oss att snart kunna resa igen.

Därför vände Spara och Placera sig till experterna på bästakreditkortet.se med målet att lokalisera de 3 bästa kreditkorten att ha i plånboken för resor när gränserna väl öppnar igen.

Topp 3 resekorten efter corona

Är det en sak vi har lärt oss av den rådande pandemin är det vikten av att ha rätt reseförsäkringar och avbeställningsskydd för alla sina resor. De senaste veckorna har det bland annat skrivits om hur Norwegian inte kunnat betala tillbaka en stor del av sina kunder för inställda resor. Detta trots att kunderna bokat sina resor i tron om att de var försäkrade.

Därför gäller det att hitta ett kreditkort från en kreditgivare som med säkerhet kommer överleva pandemin, även om öppnandet av gränser drar ut på tiden. Samtidigt måste kreditkortet i fråga erbjuda värdefulla förmåner för dig som resenär.

Efter en gedigen granskning av branschen har vi kommit fram till att följande tre kort toppar listan över de bästa resekorten efter corona.

#1 American Express Eurobonus Mastercard Classic

American Express är så pass väletablerade på den globala kreditmarknaden att de står säkra i branschen. Vi tipsade om dom före pandemin, och vi räknar med att de fortsätter erbjuda utmärkta resekort även när pandemin är över.

Amex har idag flera kreditkort med varierande förmåner och försäkringar för resor. Däremot anser vi att Amex Eurobonus Mastercard Classic är det mest prisvärda kortet för de som reser mycket.

Med detta kreditkort får du bland annat en kompletterande reseförsäkring, ett avbeställningsskydd, ett strejskydd och ett ansvarsskydd. Kortet är även kopplat till SAS Eurobonus-systemet som ger dig bra förmåner såsom tillgång till lounger men även rabatterade priser på flygresor och hotell. En gång om året får du möjligheten att boka en resa för 2 till priset av 1.

Dessvärre har Amex ett valutapåslag på 2 %, något vi gärna hade sett att de antingen sänkte eller gjorde sig av med helt.

#2 Marginalen Bank Traveller

Är din plan att i första hand resa med ditt kreditkort kan du med fördel välja ett kreditkort som utformats för just det. Marginalen Banks kreditkort Traveller är ett perfekt exempel på detta. Enligt bankens egen utsago är det “kreditkortet för dig som älskar att resa”.

Marginalen Traveller är kopplat till ett generöst bonussystem som ger dig rabatterade priser och poäng för många reserelaterade utgifter. Dessutom kommer kortet med en kompletterande reseförsäkring som inkluderar dig och din familj samt upp till tre medresenärer; så länge minst 75 % av allas resor har betalats med kortet i fråga.

Valutapåslaget på 1,65 % är förvisso bättre än Amex men vi anser att det fortfarande är lite högt. Hade Marginalen Bank valt att sänka räntan på 16,90 % hade kortet ökat markant i värde.

#3 Swedbank Platinum

Som sagt råder vi alla till att välja ett kreditkort från en stabil och etablerade kreditgivare som har stor chans att överleva rådande omständigheter. Att välja en av Sveriges storbanker känns därför som ett naturligt val för många.

Med Swedbank Platinum får du kompletterande försäkringar och avbeställningsskydd samt tillgång till exklusiva flygplatslounger. Dessutom har kortet bland branschens lägsta ränta på endast 9,95 %. Högsta kreditutrymmet som erbjuds är 750 000 kronor vilket är generöst i jämförelse med konkurrenterna.

Att Swedbank dessutom är delägare av Entercard (tillsammans med Barclays) och därmed kvalificerar som en av landets största kreditgivare, är självklart ett gott tecken som ger dig tillgång till flera grymma bonussystem och unika fördelar.