16 juli, 2024
Tre väldigt bra tillägg för Wordpress

WordPresstillägg som ökar din hemsidas intäkter

Så du har en hemsida eller blogg som har lite trafik, men du tycker inte att intäkterna är tillräckligt stora? Är sidan gjord i WordPress? I så fall har vi tips på tre WordPresstillägg som kommer öka dina möjligheter att tjäna pengar på sidan – rejält!

1: Yoast för sökmotoroptimering!

Installera tillägget Yoast, och lär dig använda det. Det går snabbt – titta igenom ett par Youtubevideos bara. När du väl satt upp tillägget så är det självförklarande. Yoast håller koll på precis alla tekniska detaljer när du skriver nya inlägg. Om du vill att sökmotorerna ska hitta dig, så måste du ha skrivit texter som Google gillar. Utan bra texter så kommer du aldrig att ranka högt upp i sökresultaten. Ranka högt, det vill du, oavsett om du har en onlinehandel eller bara en reklamfinansierad blogg, för hög ranking innebär hög trafik till din sida. Och den trafik som kommer via Google är oftast lätt att konvertera till en ”betalande kund”. Denna kund har ju sökt upp dig av en anledning – den är intresserad av vad du har att sälja! Handen håller bildligt talat redan i pengarna, du ska bara få kunden att släppa greppet om dom.

2: Bildhantering

Google älskar bilder. Och läsare älskar bilder. En bra skriven artikel ska innehålla en eller flera bra bilder. Bildens ALT-text ska innehålla sökordet (detta håller Yoast koll på enligt ovan). Ett problem är dock att bilderna inte får vara för stora – för många megabyte alltså. Framför alllt är det taskigt mot folk som sitter på mobiltelefonen att behöva ladda ner en flera mb stor bild. Google straffar alltså sidor som har för stora bilder. Så vad gör man åt det? Jo först kör jag bilden ett varv (eller två) genom ett gratisverktyg på nätet – tinyjpg.com – som skalar ner bilden rejält. Därefter använder jag ett WordPresstillägg för finslipningen. Det finns flera olika, det bästa i mitt tycke är Ewww Image Optimizer. Du får en gratis API-nyckel för 500 bilder när du installerat tillägget, när du gjort av med dessa 500 bilder så kostar det en dollar att fylla på kassan. Definitivt den bästa dollar jag spenderat!

3: WordPress Forum

WordPress Forum? Det var en rejäl bubblare! Är inte forum så 2005? Jo, men samtidigt nej – låt mig förklara!

För att ett forum ska fungera, så behöver du ha mycket trafik till din sida, annars ekar forumet väldigt tyst. Så av den anledningen är ett forum väldigt 2005. Men som en interaktionsväg mellan dig och din kund är forum väldigt 2019! Använd den som en FAQ – Frequently Asked Questions, låt dina besökare ställa frågor till dig via forumet, och besvara dessa fort och bra. Det blir en väldigt bra kundvård. Och en bra och rapp kundvård är det som gör att kunderna kommer välja dig som leverantör! Det finns många olika WordPresstillägg för forum, det bästa sägs vara bbPress.

Slutligen, ett litet tips: Domainstats.com är ett utmärkt hjälpmedel att hålla koll på hur bra ens sida rankar i sökmotorer och ”hur stark” sajten upplevs.