4 december, 2023
cannabisaktier

Tre intressanta cannabisaktier 2020

I vår tidigare artikel om cannabis-produkter kunde du läsa om vilka produkter och marknader som är lagliga kontra olagliga. Idag går vi genom vilka de bästa cannabisaktierna är år 2020 som du kan investera i genom svenska nätmäklare som Avanza och Nordnet. 

Kort om att investera i cannabisaktier

Problemet med att investera i cannabisaktier är att aktiekurserna går väldigt mycket upp och ner, alltså är väldigt volatila. Vissa cannabisaktier som exempelvis Canopy Growth Corp har gått från 8 dollar upp till 76 dollar och sedan ner till 15 dollar igen. 

Många personer har kunnat tjäna mycket pengar på denna uppgång. Samtidigt lockas också småsparare och nybörjare in att investera i dessa aktier och risken är att dessa investerar på en väldigt hög nivå. Det i sin tur driver upp priserna till orimligt höga nivåer och istället förlorar pengar när man köper mer på toppen. 

Tre intressanta cannabisaktier för 2020

Ignite 

Igniteaktien är företaget som grundats och drivs av den världsberömde Dan Bilzerian som gjort sig en förmögenhet på att spela poker, samt vara aktiv på sociala medier där han lever ett lyxigt liv med en omgivning som ofta består av lättklädda damer och yachts.

Vad Ignite tjänar pengar genom är CBD vapes. Det är alltså en vaporizer med CBD-droppar som du röker. Du kan alltså ej bli hög på produkter från Ignite då dessa ej innehåller ämnet THC som är det ämne som gör dig hög. Företaget har en stark närvaro på sociala medier som man också skyltar med på sin hemsida, där man menar att man sammanlagt har totalt över 43 miljoner följare bara på sociala medier. 

Ignite en av tre intressanta cannabisaktier

Från högsta toppen som noterades runt börsnotering på 3 kanadensiska dollar har aktien nu tagit sig ned till en nivå på runt 0.7 kanadensiska dollar. Tror man på bolaget så är aktien mycket nedtryckt, delvis på grund av Coronakrisen. 

Canopy

Canopy Growth Corporation är ett kanadensiskt företag som är noterat på den kanadensiska Toronto-börsen. Det är även noterat på den amerikanska börsen New York Stock Exchange. Företaget var det första företaget som blev börsnoterat som är cannabisproducerande. 

Sen maj 2019 är marijuana helt lagligt i Kanada. Man har dock verksamheter globalt med, bland annat i länder som Spanien, Tyskland, Danmark, m.fl. Vad som gör aktien Canopy Growth så intressant är att de har en mentalitet om att alltid vara förstDet kan man förstå genom att se deras investerarvideo från 2017

Canopy en av tre intressanta cannabisaktier för 2020

Canopy Growth aktien har gått från lägsta 2,98 kanadensiska dollar upp till högsta 76 kanadensiska dollar och nu senast runt 20 kanadensiska dollar.

GW Pharmaceuticals  

Varför GW Pharmaceuticals är en intressant cannabisaktie är för att de satsar på att få patent och hitta produkter som blir lagliga att använda för att bota exempelvis schizofreni, epilepsi, tuberös skleros, och många fler sjukdomar. Får man genom dessa patent och att produkterna fungerar så kan det komma att bli väldigt mycket pengar in till detta bolaget, om det inte blir uppköpt. GW Pharmaceuticals har de senaste 3 åren fallit med -30% så denna har också kommit ned till intressanta nivåer.

Bra att veta innan du köper cannabisaktier

Väljer du att köpa en eller flera av dessa cannabisaktier så tänk på att det går upp och ned väldigt mycket, så det är absolut hög risk att köpa dessa. Gör din egna research innan du väljer att investera. Eftersom det är hög risk och på ett investeringssparkonto som du inte kan kvitta av dina förluster rekommenderas kanske att ha dem på en aktiedepå istället kan jag tycka. Vill du ha fler tips på att investera i cannabisaktier så rekommenderar jag dig att läsa en artikel på SparaCash om cannabisaktier.