19 juni, 2024
dogecoin är en av många olika kryptovalutor

Hur man kan investera i kryptovalutor 2021

Vi har tidigare skrivit om Bitcoin och Ethereum här på Sparaochplacera.se. Det skapas hela tiden nya kryptovalutor som ”den riskvillige” kan investera i. De flesta av dessa ”altcoins” följer Bitcoins upp- och nedgångar, men med en stor varians.

Det verkar som att alla pratar om krypto, men det är inte alla som vet var man ska investera. Att äga några tusenlappar i en kryptovaluta innebär inte att du blir miljonär över en natt, men det är en intressant investering för en differentiering av portföljen. En handelsplattform som låter dig investera i kryptovalutor genom CFD-handel är exempelvis eToro. Det går att välja mellan cirka 17 olika typer av kryptovalutor på plattformen, som till exempel Bitcoin, Ethereum, Dogecoin och BNB.

Dogecoin

Men vilken kryptovaluta ska du investera i? Många väljer, med rätta, de stora: Bitcoin och Ethereum. Bitcoin är till exempel mycket volatil, vilket märktes snabbt när Elon Musk först valde att acceptera Bitcoin som betalning för Tesla och det ledde till att kryptovalutan nådde ett skyhögt värde. Sedan valde han att inte acceptera Bitcoin längre, och började twittra om ”skämtvalutan” Dogecoin som han numera kallar för “världens valuta”. Resultatet blev att Bitcoin rasade i värde och en del kritiker säger att kryptovalutor numera helt enkelt följer Elon Musks tweets. Dogecoin har på samma sätt sett en otrolig värdeökning efter Elons uttalande. Om du är nyfiken på Dogecoin, läs artikeln här för att få mer djupgående information.

Cardano

Det finns flera mindre kryptovalutor som börjar bli mer populära bland investerare. Ett exempel är Cardano. Kryptovalutan är inte byggd ovanpå Bitcoins tekniska grund, vilket gör att den är annorlunda än andra valutor. Dessutom sägs den vara det första blockchain-nätverket som använder en “proof-of-stake” mekanism som har gått igenom en komplett akademisk peer-review. Valutan kan används för transaktioner, men de som äger valutan äger även en del av nätverket.

Tether

Om du är intresserad av att kunna betala för många olika saker med dina kryptovalutor, så är Tether värt att ta en titt på. Kryptovalutan är nummer ett för betalningar och det är en så kallad stablecoin. Det innebär att den är knuten till en stabil tillgång och för Tether innebär det att varje Tether som cirkulerar sitter det en amerikansk dollar i reserv. Priser för kryptovalutan är därmed exakt likadant som fiatvalutan. Det låter användare betala med Tether och veta att deras köp har samma dollarvärde i framtiden.

Det finns många fler kryptovalutor att investera i, så det är viktigt att du läser på om vilka alternativ du har. Kryptovalutor förändras hela tiden och ibland på oförväntade sätt.