16 juli, 2024
Elon Musk

Elon Musk Twittrar – och Bitcoin rusar

Elon Musk Twittrar, och Bitcoin rusar 10%. Denna gång Twittrade han om att ”Tesla tar emot Bitcoin för betalning för bilar igen när 50% av mineingen sker med förnyelsebar enerig”. Det är lite skrämmande att se att en enstaka person kan påverka marknaderna på detta sätt.

Elon Musk, eller ”Han vars namn vi inte nämner”

Den förra rusningen i kryptovalutor var i mångt och mycket drivet av att Elon Musk använde Teslas primära kommunikationskanal (dvs sin personliga Twitter) för att meddela att

  1. Tesla hade köpt en väldigt massa Bitcoin (Tesla har för övrigt tjänat mer på sitt Bitcoininnehav än de har tjänat på att bygga bilar…)
  2. Tesla tog emot Bitcoin som betalning för sina bilar

Då sågs han mer eller mindre som Gud i kryptogrupperna på Reddit. När han sedermera skämtade om Dogecoin (som i sig är ett skämt) så lyckades han få hela Reddit emot sig. Det sammanföll med att Tesla slutade ta emot Bitcoin som betalning. ”Vi nämner inte hans namn” blev konsensus.

Jag undrar om Elon Musk blir sedd som det bästa sedan färdigskivat bröd nu igen, eller vad som kommer att ske efter detta nya uttalande. Det är i alla fall intressant att använda någon vinstkalkylator för kryptovalutor för att se hur tillgångsklassen går upp och ner i takt med Elon Musks utsagor.

Volatil tillgångsklass

Kryptovalutor är väldigt intressant att analysera ur ett TA-perspektiv (Teknisk Analys). Även om jag tror att Bitcoin och Ethereum i det långa loppet fundamentalt ska till månen, så styrs marknaden kortsiktigt bara av känslor. TA fungerar utmärkt att använda på en sådan volatil marknad. Jag har inte kunskapen av att ”spå i kaffesump” men för de som kan sin TA finns det nog många bra lägen att handla just i kryptovalutor. Det finns ju också många sätt att få hävstång på kryptospekulationer (på gott och ont).