16 juli, 2024
föreningar

Olika sätt för föreningar att tjäna pengar

Föreningar med en grupp människor som delar ett intresse eller utövande av en fysisk aktivitet. Merparten föreningar är antingen helt eller delvis ideella. Deras kostnader täcks ofta av medlemsavgifter, bidrag eller försäljning där medlemmar är aktiva. Driftkostnaderna beror bland annat på medlemsantal, om anläggningen hyrs eller är köpt och dess geografiska läge. Det är vanligt att alla medlemmar hjälper till på olika sätt, både för att hålla kostnaderna nere och för att umgås mer med varandra. Det kan vara underhåll av fastigheten och dess tillhörande mark samt enkla sysslor som disk, tvätt och städ.

Då det hålls möten eller andra sammanslutningar, så säljs ofta fika eller enkla middagar. Förberedelser, servering och undanplock sköts antingen av specifikt utvalda medlemmar eller så skiftas man om. På något sätt hjälps alla åt för en trivsam miljö och för att se till att kostnaderna är så låga som möjligt. Vissa föreningar ställer även upp med att hyra ut sin lokal för olika tillställningar.

Några sätt för föreningar att få in pengar till kassan

Loppisar eller olika typer av marknader i deras anläggning hålls vanligen en eller två gånger om året. Försäljning av böcker, tidningar, musikalbum, kläder eller prylar till hemmet kan finnas i utbudet på deras loppis. Även om många av sakerna säljs, så är detta förarbete ofta väldigt tidskrävande och kräver utrymme för att lagra alla saker. Olika marknader är oftast mindre tidskrävande för föreningen, då säljare eller utställare bjuds in. De får hyra sin plats och de står själva för merparten av arbetet. Däremot erbjuder marknaden många andra alternativ för att tjäna pengar till föreningen

Man kan sälja kläder av god kvalité, till exempel tröjor, linnen, strumpor och underkläder. Så kallade basplagg, som även passar då man ska utöva fysisk aktivitet. Detta varumärke känner allt fler till, både gällande deras kvalité och kort leveranstid. Tack vare att många känner till produkten och dess kvalite köper flera igen när tillfälle ges.

På Newbodys hemsida kan man se flera uppdateringar i deras breda sortiment. Har man till exempel redan sålt massvis med t-shirts och kalsonger med klassen finns nu en rad nya produkter i sortimentet Home Seremonies.

Försäljning av kryddor och oljor är en annan variant som växer i popularitet. Utbudet beror på gällande säsong. När det närmar sig grillsäsongen finns bland annat olika kryddblandningar som piffar upp grillmaten. Deras små lådor med saffran är en klar favorit inför julen. En bonus är flera fina presentförpackningar som passar fint som till exempel värdinnegåva.