30 september, 2023
elmoped

Fem fördelar med Elmoped

En Elmoped leder till nya vanor, eller kanske rättare sagt att vi glömmer bort tidigare (o)vanor. Att behöva ta höjd i tid för att stanna och tanka mopeden är ett minne blott, istället tar du smidigt med dig batteriet in i hemmet och laddar det i uttaget över natten eller kopplar batteriet direkt från mopeden i garaget. Detta gör att du aldrig behöver ta en omväg för att passera en bensinstation eller planera din körning utefter bensinstationernas placering i förhållande till hur långt bensinen räcker.

Räckvidden:

Tidigare har räckvidden varit en av Elmopedernas största problem. Numera är räckvidden mellan 4–6 mil per batteri. Dessutom finns det i Evess modeller plats för två batterier vilket dubblar räckvidden. Det för att den som är i behov av att kunna transportera sig längre sträckor med mopeden aldrig ska behöva vara orolig. Elektriska fordon så som elmopeder är verkligen påväg framåt!

Priset:

Att äga en Elmoped är ekonomiskt försvarbart. Både på grund av att priset på mopeden inte är särskilt dyrt i sig men även på grund av elmopedens begränsade service- och underhållsbehov. När du lämnar in din elmoped på service är det i första hand service av bromsar som behöver göras, alltså inga oljebyten eller annan motorservice saker som krävs på en bensindriven moped.

Elen:

För de tonåringar som idag fyller lovlig ålder för mopedkörkort kan polletten gällande Elmopedens fördelar inte riktigt antas ha trillat ner. En bensinkostnad på ungefär 5 kronor/mil låter lite för de som vant sig vid kostnaden för en bil, men för en 15-åring vars enda inkomst är barnbidrag eller en tillskjuten summa från föräldrarna innebär det en stor påverkan. Att istället kunna tanka sin moped i föräldrarnas eluttag därhemma resulterar i en inte obetydlig lättnad för tonårings ekonomi. Blir då inte detta orättvist mot föräldrarna som helt plötsligt skall betala bränslet för sina barn? Kanske, men med tanke på att kostnaden per mil endast ligger på ungefär 0,2kr/mil kanske det är en smäll värd att ta!

Ljudet:

Ljudet! Att nästan helt ljudlöst svischa fram på en elmoped är svårtslaget. Det tysta ljudet av elmotorn som vrider igång samtidigt som man känner den snabba accelerationen är en upplevelse i sig. Att dessutom inte behöva störa grannar och övriga du kör förbi med det höga ljudet som en bensinmotor ger ifrån sig ligger i linje med den moderna och stilrena känsla man får av Evess Elmopeder.

Miljön:

Nu till det kanske viktigaste och den största anledningen till att fler borde köra elmopeder och till att företaget Evess finns till. Nämligen miljön. Få vet om att företagnamnet är en förkortning av Electric Vehicles for an Environmentally Smarter Society. En hållbar framtid är för oss någonting som måste genomsyra allting vi gör. Det finns inga alternativ och vi kan inte fortsätta leva på samma vis som vi tidigare gjort. Därför vill vi ge människor en möjlighet att ändra sina vanor och börja ta sig fram på ett miljövänligt vis istället. Jag tror att vi alla har sett hur populärt det är att ta sig fram elektiskt i de större städerna idag. För oss är dock inte hållbarhet en elscooter som används i 1,5 månad, utan att tillhandahålla produkter som håller länge!