15 juli, 2024
app appar

Våga ta en hjälpande hand vid aktieaffärerna

I en alltmer individualistisk värld finns det ibland vissa fall där det kan vara bra att ha en hjälpande hand. En utav dessa är att göra aktieaffärer. Genom att kommunicera med och använda dig utav en utomstående hjälp i dina aktiehandlingar kan du öka transparensen och ansvarigheten av dina affärer.

I denna artikel ger vi tips på hur du kan göra detta och förklarar varför detta kommer hjälpa dig göra bättre affärer.

Ladda ner en aktie App

För dig som är väldigt självständig och vet hur det fungerar att handla med värdepapper, kan ett tips vara att ladda ner en så kallad aktie app. På dessa appar får du tips och hjälp utav såväl experter som andra köpare på marknaden. Du kan bland annat följa aktiernas trender och i vissa appar även lätt kopiera andra användares inköp till din egen portfölj.

Det finns många appar att välja mellan, så för att hitta en som passar just dig kan det vara bra att kolla upp vissa funktioner på förhand. Dessa kan inkludera eventuella courtage och växlingsavgifter, utbud, och sociala funktioner. Topprankad under 2021 var bland annat appen eToro med över fem miljoner nerladdningar.

Anlita en aktiemäklare

Ett annat alternativ är att anlita en aktiemäklare. En aktiemäklare, även kallad börs- eller fondmäklare, är en expert som kan agera som mellanhand i dina börsaffärer. De kan även ge användbara tips och råd kring börsmiljön och aktuella fördelaktiga aktier att investera i. På grund av bredden i rådgivning kan detta vara ett speciellt attraktivt val för någon som är ny till aktiehandel då man kan få en känsla för vad som kan vara värt att investera i och inte. Men även för att se hur man urskiljer aktier från varandra.

Varför, och hur, appar eller mäklare kan förbättra dina affärer och livskvalité

Det finns många anledningar till att användandet av en aktie app eller aktiemäklare inte bara förbättrar dina aktiehandlingar utan även din livskvalité. Nedan kommer vi att gå igenom två anledningar.

Socialt nätverk gör dig smartare

Kanske det mest självklara av allt, men genom att bolla idéer med andra insatta kan du få en utökad kunskap om aktie-fältet och dess trender. Effektiv aktiehandel bygger på att man är påläst, men det kan vara svårt att få med allt i sina egna beräkningar. Genom att höra om andras erfarenheter kan du undvika misstag som andra har begått, eller lära dig nya knep för att bättre läsa av marknaden.

Socialt nätverk gör dig säkrare

En utav de största anledningarna till att många hamnar i djupa skulder är för att de inte vågar berätta om sina förluster för någon. Om man inte berättar det i ett tidigt stadie av förluster finns en risk att skulderna fortsätter växa i tystnad medan man mår sämre psykiskt. Detta kan leda till ångest och andra depressiva symptom, så som sömnlöshet, ätstörningar eller psykisk ohälsa. Genom att ha ett socialt nätverk eller en aktiemäklare kan man få hjälp snabbare och bolla vägar som man kan återhämta sig på ett nyttigt och hälsosamt sätt.