16 juli, 2024
nyår

Nyårskrönika 2019

Över 50 artiklar under 2019 kring sparande och privatekonomi. Vi på Spara och Placera var flitiga! Vårt löfte inför nyår är att vi under 2020 ska vara minst lika duktiga. För att veta vad som läsekretsen gillar så har vi kollat genomslaget av årets artiklar i Goolges webmastersystem och på sociala medier. Vi ser tre tydliga artikelgrupper som ni läsare speciellt gillade!

Kreditkortsbonusar

Alla artiklar om kreditkort var väldigt populära. Oavsett om det handlade om ett kort att använda i företaget eller om det var för privat användning så ser folk en direkt nytta av att samla poäng på sina vardagliga utgifter. Om man redan har kostnaden, så är det ju dumt att inte få en bonus på utgiften!

Fundera vad du anser är viktigt: Reser du mycket privat eller i tjänsten? Då kan ett kreditkort med en bra reseförsäkring vara ditt förstahandsval. Du kanske samlar flygpoäng till en finare resa? Då ska du välja ett flygbolags brandade kreditkort. Mycket hyrbil? Vissa kort eliminerar självrisken på hyrbilsförsäkringen. Och så slutligen finns ju rena cashbackkort, exempelvis hos mataffärerna.

Spara på utgifter

En annan kategori artiklar som lästes mycket var hur läsaren kan spara pengar på vardagliga utgifter. Oavsett om det handlar om en stor utgift som en begagnad bil, eller en mindre kostnad i det dagliga livet, så är principen den samma: Minska utgifterna, öka intäkterna och spara mellanskillnaden!

Vi begär inte att du ska leva snålt. Du ska däremot leva sparsamt, och lägga pengarna på rätt saker!

Eget företagande

Slutligen var alla artiklar som rörde eget företagande tydligen extra intressanta. Många verkar ha ett intresse av att starta eget. Oavsett om man tänker sig en liten enkel hemsida för ehandel eller om det handlade om att ta lån till företaget för en större expansion så står det klart att läsekretsen uppskattar artiklar om (egen)företagande. Det värmer mitt hjärta, för det är småföretagare som bygger landet! Och alla stora företag har ju startat med en liten idé i någons garage eller (könsneutrala) ”pojkrum”.

Gott Nyår!