4 december, 2023
Huskies

Bloggtoppen vecka 5 – 2019

Varje vecka går Spara och Placera igenom blogosfären bland ekonomi- och finansbloggar och plockar fram veckans godbitar. Denna vecka läser vi veckans bästa bloggar medan vi sitter insnöade på Arlanda.

Hmmm….

Fermentum vitae är en ny bekantskap som sammanfattar vår tveksamma syn på utdelningshets i allmänhet, och bland annat HM:s utdelning i synnerhet. Låna för att dela ut… sug på den karamellen ett tag.

.http://fermentumvitae.blogspot.com/2019/02/utdelningshets-och-puckar.html

Att Hedgea sig

Kortsikt (ännu ett nytt ansikte här på Spara och Placera) bloggar om Hedgefonder. Vi håller inte med honom – men vad vi tycker är ointressant. Det viktiga är att vi har folk som kan argumentera för sin ståndpunkt, och som kan få oss att kanske ompröva vår inställning. Hade vi inte varit två gamla griniga gubbar så…

.https://kortsikt.com/2019/01/30/hedgefonder-fyller-en-funktion/

Fight Fire with FIRE

FIRE (lev snålt och gå tidigt i pension där du ”jobbar” ändå men knappt inte får lön för mödan) är en växande rörelse som vi inte tympatiserar för det minsta. Men vi sympatiserar om möjligt ännu mindre med när skattefinansierade SvT försöker trycka ner människor som väljer att gå sin egen väg. Fru Efficent Badass sågar med sitt inlägg statstelevisionen med fotknölarna. Kul läsning!

.http://efficientbadass.blogspot.com/2019/01/planboken-om-jag-lamnar-ekorrhjulet-asa.html

 

Är det din blogg vi tipsat om? Vill du få din blogg länkad under tipset i stället för en textlänk? Vill du få både mer besökare och bättre SEO-värde? Läs då mer under Länkar!